اگر شما هم از کاربران اینترنت هستید و عاشق خواندن مطالب جدید هستید، با ما همراه باشید تا از الگوریتم Freshness به شما بگوییم! در سال 2011، گوگل الگوریتم Freshness را معرفی کرد تا مدیران وب سایت را مجبور به به روز رسانی محتوای خود کند. پس از افشای این الگوریتم، بسیاری از سایت های با رتبه بالا دستخوش تغییراتی شدند و همین امر مدیران سایت را به فکر چاره انداخت.
چرا الگوریتم Freshness را ساختند؟
بر اساس تحقیقات انجام شده توسط گوگل، حجم اطلاعات در اینترنت بسیار زیاد بوده است و تخمین زده می شود که در سال های آینده این حجم از اطلاعات که بسیاری از آنها تکراری هستند، بیشتر از اطلاعات تولید شده در هزار سال آینده باشد. قبل از! مشکل اصلی در اینجا این بود که چگونه گوگل میتواند محتوای مفیدی را که کاربران میخواستند از میان این همه اطلاعات شناسایی کرده و به کاربران ارائه کند. با وجود الگوریتم های فراوان ارائه شده توسط گوگل، برای این مشکل کافی نبود. به عنوان مثال، آیا دوست دارید اطلاعاتی درباره کتابی در گوگل جستجو کنید و محتوای ارائه شده به شما مربوط به 15 سال پیش است؟ قطعا نه و این محتوا برای شما ارزشی ندارد!
بنابراین گوگل با معرفی این الگوریتم مشکل کاربران خود را حل کرد و وظیفه اصلی حل مشکل محتوای قدیمی را به الگوریتم Freshness محول کرد. در این الگوریتم افزایش رتبه برای سایت هایی است که محتوای جدید دارند.
نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که اگرچه این الگوریتم برای سایت ها ضروری است، اما نه تنها محتوای تازه و به روز، بلکه محتوای خوب و با کیفیت به تنهایی نمی تواند رتبه سایت شما را افزایش دهد. این سیگنال ها از کاربرانی است که این کار را برای سایت شما انجام می دهند.
الگوریتم تازگی و عواملی که به افزایش رتبه سایت بستگی دارد
وقتی گوگل وارد سایت شما می شود، ربات ها کل سایت شما را بررسی می کنند و به قسمت های مختلف می روند. با این کار تمام سیگنال های مثبتی که در سایت شما وجود دارد را آنالیز می کنند و این برای رتبه سایت شما بسیار موثر است. با ظهور الگوریتم Freshness معیارهای جدیدی توسط گوگل بررسی می شود که در اینجا به آن اشاره می کنم.
1- افزایش مدت زمان حضور کاربران در سایت
باید سعی کنید محتوای خوب و با کیفیتی ارائه کنید تا کاربران مدت بیشتری بمانند. زیرا گوگل فقط به اولین ورود کاربران توجه نمی کند و مدت زمان ماندن آنها در سایت شما را بررسی می کند. و بر رتبه سایت شما تاثیر زیادی می گذارد. به عنوان مثال، اگر کاربران در هفته اول انتشار به طور متوسط 2 دقیقه روی محتوا صرف کنند، در چند ماه آینده این زمان باید به 3 یا 4 دقیقه برسد. ادامه بهروزرسانی در فواصل زمانی کوتاه و افزودن بخشهایی به مقاله و همچنین افزودن نظرات کاربران میتواند به شما کمک کند که کاربران مدت بیشتری در سایت خود بمانند.
۲-از سایت هایی که محتوای جدید دارند لینک بگیرید
باید به این نکته توجه کنید که گوگل تنها لینک یک سایت را بررسی نمی کند، بلکه سایتی که به آن لینک شده است را نیز بررسی می کند. مراقب باش! زیرا اگر سایتی که به آن لینک می دهید محتوای جالب یا تازه ای نداشته باشد، الگوریتم تازه بودن امتیاز تازگی شما را کاهش می دهد.
3- روابط را به طور مستمر و هدفمند ایجاد کنید
موفقیت در دریافت لینک به معنای انجام آن به طور مداوم و در مقادیر کم است. یعنی اگر به مدت یک هفته حجم زیادی از لینک دریافت کنید و سپس برای مدتی هیچ لینکی به سایت ندهید، نه تنها تاثیری بر تازگی مطالب شما نخواهد داشت، بلکه برعکس گوگل شما را به عنوان هرزنامه ها! برای این کار بهتر است مطالب قدیمی خود را مجددا آپدیت کنید و در شبکه های اجتماعی قرار دهید با این روش می توانید لینک های جدید دریافت کنید و مطالب شما به روز می شود.
4- برای تولید محتوا انعطاف پذیر باشید
سعی کنید در تولید محتوای خود انعطاف پذیر باشید. لازم نیست همه محتوای شما متنی باشد. سعی کنید از یک ویدیو یا پادکست استفاده کنید. باید مراقب باشید که مطالب خود را در زمان های مختلف و با عناوین مختلف ارسال کنید.
الگوریتم جدید گوگل و QFD
عملکرد گوگل و الگوریتم جستجوی کلمات کلیدی آن و تحلیل سایت بر اساس همین کلمات کلیدی است که همگی اطلاعات جدید و تازه ای هستند. به عبارت دیگر به این کار گوگل QFD نیز می گویند. QFD مخفف کلمه query deserves freshness است که به معنی (عبارتی که نیاز به تازگی دارد) است. به همین دلیل به معنای دیگر الگوریتم Google Freshness نیز qfd گفته می شود. از سوی دیگر، مفهوم (محتوای نیاز به تازگی) نیز وجود دارد.
تازگی محتوا
برخی از موضوعات به مرور زمان حساس هستند و اطلاعات آنها در طول زمان تغییر می کند. مثلا مشکلات اکتشافات علمی بعد از مدتی با پیشرفت علم تغییر می کند یا همان الگوریتم های گوگل که هر روز تغییر می کند. برخی از موضوعات تنها در یک نقطه خاص محبوب می شوند و به مرور زمان اعتبار خود را از دست می دهند. مثل یک مسابقه فوتبال، چند روز دیگر باید منتظر یک مسابقه جدید با نتیجه جدید باشیم!
محتوایی که اخیراً طبقه بندی می شود:
1- رویدادها یا موضوعات اخیری که در یک بازه زمانی محدود مورد بحث قرار گرفته اند:
برخی از کلمات کلیدی که توسط کاربران جستجو می شوند نیاز به آخرین اخبار و اطلاعات دارند. به عنوان مثال، جدیدترین سویه کرونا که به تازگی کشف شده است! بنابراین با هوش گوگل، وقتی آن بیماری را جستجو می کنید، تمام اطلاعات جدید را در اختیار شما قرار می دهد. قوانین اخبار آنلاین، نویسندگان را مجبور می کند تا محتوای خود را روزانه به روز کنند.
2- رویدادهایی که به طور مرتب تکرار می شوند:
برخی از اطلاعات فقط برای یک دوره مشخص است که هر از گاهی به طور مداوم تکرار می شود. انتخابات ریاست جمهوری، جام جهانی یا بازی های المپیک. اگر کاربران در طول رویداد این موضوعات را جستجو کنند، محتوای به روز شده برای آنها نمایش داده می شود، اما اگر خارج از این زمان جستجو کنند، محتوای گذشته برای آنها باز می شود.
3- به روز رسانی منظم و مکرر:
در این دسته کلمات کلیدی وجود دارد که مشتریان و کاربران دائماً به دنبال آن هستند. بهترین سری یا بهترین گوشی سال از جمله مواردی است که اکثر کاربران به دنبال آن هستند. بنابراین، اگر این عناوین را در وب سایت خود دارید، قطعاً باید به سراغ آنها بروید. توجه داشته باشید که گوگل به طور مداوم لیست نتایج خود را مرتب می کند.
۴- محتوای همیشه سبز داشته باشید
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که محتوای همیشه سبز چیست؟
محتوای همیشه سبز به سایت هایی اطلاق می شود که گفته می شود همیشه کلمات کلیدی جدیدی برای گوگل دارند. به این نوع مطالب که مانند درخت همیشه سبز است و مدام در حال رشد و اضافه شدن است محتوای همیشه سبز نامیده می شود. اکثر عناوینی که در این سایت ها جستجو می شوند نیازی به به روز رسانی ندارند و گوگل امتیاز تازگی این محتوا را در نظر نمی گیرد. زیرا این نوع طبیعت ها همیشه تازه هستند. مانند دستور العمل های غذا یا ورزش و..
می توانید هر از چند گاهی این محتوا را به روز کنید و تغییرات جدیدی به آن اضافه کنید، اما اگر سایت شما رتبه خوبی داشته باشد، نمی توانید آن را لمس کنید.
از طرفی به محتوایی که ارزش خود را از دست داده یا با محتوای جدیدی جایگزین می شود، زوال محتوا می گویند.
چگونه الگوریتم تازگی نتایج جستجوی تازه و جدیدی را به شما ارائه می دهد؟
الگوریتم تازهسازی یک مدل ریاضی است که عبارات جستجو را تجزیه و تحلیل میکند تا مشخص کند کاربران چه کلماتی را جستجو کردهاند یا چقدر به محتوای جستجو شده نیاز دارند. برای این جستجو، کاربران از دو مکان کمک می گیرند.
1- شبکه های اجتماعی و سایت های خبری:
در شبکه های اجتماعی و وبسایت های خبری به دلیل کارشان معمولا از آخرین اخبار استفاده می کنند و سایت های خبری هم آخرین اخبار دنیا را منتشر می کنند و می توانند روندهای جدید را به نمایش بگذارند.
2- حجم جستجوی کاربران در گوگل:
با حجم جستجوی کاربران مربوط به یک موضوع یا به عبارتی تغییر در رفتار کاربر در مورد یک موضوع و یک کلمه کلیدی جدید، به گوگل این سیگنال را می دهد که کاربران با موضوع جدیدی روبرو هستند، از این رو گوگل نیز وارد عمل می شود و Fresh را پیدا می کند. محتوا با کلمات کلیدی جدید همراه است. بنابراین به لطف این الگوریتم سایت هایی که مطالب جدید منتشر می کنند در این رقابت برنده خواهند شد.
اخرین حرف:
در پایان می خواهم به شما بگویم برای رتبه بندی سایت خود از الگوریتم های گوگل پیروی کنید و سعی کنید بر اساس این مقاله که در مورد الگوریتم Freshness بود محتوای جدیدی ایجاد کنید اما مراقب باشید که این کار را بی رویه انجام ندهید شاید در ابتدا به نفع شما باشد اما تمام شود. زمانی که رتبه سایت شما کاهش می یابد.
در این مقاله الگوریتم تازگی را برای شما شرح داده ایم. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. تیم همیاروب از همکاری شما کمال تشکر را دارد.