بر اساس گزارش های اخیر، دو جنگنده جدید به ناوگان هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که شامل یک جت جنگنده و یک فروند هواپیمای ترابری نظامی است اضافه شده است.
با حضور سردار سرتیپ حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دو جنگنده جدید به نام هواپیماهای C130 با 40 هزار نفر ساعت و هواپیمای سوخو 24 با 108 هزار نفر ساعت به ناوگان هوایی جمهوری اسلامی ایران اضافه شد. لازم به ذکر است این دو فروند هواپیمای جدید به ناوگان عملیاتی پایگاه هوایی شهید دوران اضافه شده است.
بیشتر بخوانید: اولین موشک مافوق صوت ایران رونمایی شد. از موشک فتح چه می دانیم؟
دو فروند جنگنده عملیاتی جدید در پایگاه شهید دوران مستقر شدند
به گزارش تکراتو و به نقل از خبرآنلاین، با حضور فرمانده نیروی هوایی یک فروند هواپیمای رزمی سوخو 24 و یک فروند هواپیمای ترابری C 130 تعمیر شده در پایگاه هوایی شهید دوران به ناوگان عملیاتی این نیرو پیوستند.
هواپیمای C 130 با 40 هزار نفر ساعت و هواپیمای سوخو 24 با 108 هزار نفر ساعت با تلاش متخصصان و نخبگان جوان. پایگاه هوایی شهید دورانتعمیر و وارد ناوگان هوایی ارتش شد.
سوخو-24 یک جت جنگنده مافوق صوت نسل سوم دو موتوره و دو کابینه است که توسط شرکت سوخو ساخته شده است. این هواپیما که دارای اولین سیستم ناوبری و حمله دیجیتال شوروی بود، اولین پرواز خود را در سال 1970 انجام داد و در سال 1974 وارد ارتش شوروی شد و در حال حاضر در ارتش های روسیه، اوکراین، قزاقستان، الجزایر، سودان، سوریه و ایران استفاده می شود. اکنون ارائه می شود. البته نیروی هوایی روسیه به تدریج در حال جایگزینی این هواپیما با جنگنده بمب افکن سوخو-34 است. حدود 1400 فروند از این هواپیما تا سال 1993 تولید شد.
سوخو-24 که پاسخ روسیه به جنگنده بمب افکن اف-111 آمریکا بود، به طور خاص برای حملات مافوق صوت در ارتفاع پایین در عمق خاک دشمن طراحی شده بود و طراحی بال ثابت آن را قادر به برخاستن و فرود کوتاه می کرد. بارگیری بال بالایی این هواپیما نیز به آن پرواز در ارتفاع پایین پایدار و مقاومت خوبی در برابر باد داده است. این هواپیما با وزن خالی بیش از 22 تن توانایی حمل 8 تن مهمات از جمله بمب های هسته ای تاکتیکی و انواع دیگر بمب ها، موشک ها و سوخت اضافی را دارد.
لاکهید C-130 هرکول I هواپیمای ترابری نظامی Or Logistics یک توربوپراپ 4 موتوره است که توسط لاکهید در سال 1954 ساخته شد و اکنون توسط لاکهید مارتین تولید می شود. این هواپیما توانایی استفاده از هر باند فرودگاهی را برای پرواز و فرود دارد.
C-130 Hercules علاوه بر حمل و نقل نظامی، توانایی انجام ماموریت های مختلف از جمله حمل و نقل هوایی، جستجو و نجات، پشتیبانی تحقیقاتی، شناسایی آب و هوا، سوخت گیری هوایی، گشت دریایی و اطفای حریق هوایی را دارد. C-130 برای مدت طولانی اولین هواپیمای حمل و نقل تاکتیکی برای بسیاری از نظامیان در سراسر جهان بوده است و بیش از 40 نوع از C-130 Hercules در بیش از 60 کشور در حال خدمت هستند.
حتی یک نسخه به شدت مسلح این هواپیما، لاکهید AC-130 Spectre/Spooky، با قدرت آتش سنگین برای ماموریت های تهاجمی توسعه یافته است.
بیشتر بخوانید:
نظر شما در مورد الحاق دو فروند جنگنده جدید به نیروی هوایی ایران چیست؟ لطفا نظر خود را در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید اخبار فناوری با ما همراه باشید.