تکنیک های سئو خارجی (Off-Page SEO) است که فعالیت هایی را در خارج از سایتتان برای معرفی آن انجام میدهید . از جمله: لینک سازی خارجی ، اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و ..
در رابطه با سئو داخلی سایت یک مقاله جامع منتشر کردیم که اگر با آن آشنایی ندارد میتوانید از طریق وبلاگ و یا لینک ابتدای همین پراگراف به ان مراجعه کنید.
در این مقاله روش و تکنیک های سئو خارجی سایت ارائه شده است که رعایت آنها به پیشرفت سایت شما کمک بسیاری میکند. ما در به پاسخ سوال سئو خارجی چیست؟ پاسخ و در نهایت به تمام روش ها و تکنیک های سئو خارجی نیز خواهیم پرداخت. با ما تا پایان همراه باشید…
آموزش سئو خارجی سایت
بهتر است در ابتدا کمی مسئله سئو خارجی را واضح تر بیان کنیم: سئو خارجی چیست؟ به تمام فعالیت های خارج سایت گفته می شود که شما انجام میدهید تا رتبه سایت بهبود یابد و دیگران را با سایت خود آشنا کنید. به طور مثال رپورتاژ خبری- تبلیغات پیامکی، لینک سازی خارجی ، معرفی مستقیم سایت به کاربران و …. به این تکنیک ها سئو خارج از صفحه گفته می شود.
نکته ای که در مورد سئو خارجی (Off-Page SEO) وجود دارد این است که ممکن است تصور کنید که مستقیما روی سئوی شما اثر ندارد. ولی این موضوع کاملا درست نیست، معیار هایی مانند اعتبار دامنه، و… معیارهای عددی هستند که با توجه به اعتبار سایت شما محاسبه میشوند.
وقتی چند سایت معتبر و فعال به سایت شما لینک بدهند و آن را معرفی کنند، علاوه بر افزایش ترافیک ورودی سایتتان، D.A آن را نیز افزایش داده اید و این در رتبه بندی شما اثرگذار است.
از طرفی چون سئو خارج از صفحه سایت باعث افزایش ترافیک ورودی سایت میشود، اگر محتوای جذاب و کاربر پسندی تهیه کرده باشید و کاربران از سایت شما راضی باشند و مدت زیادی را در آن بگذرانند ، رتبه شما در گوگل بهتر خواهد بود. زیرا رضایت کاربر از محتوا یکی از مهمترین معیارهای گوگل است.
تکنیک های سئو خارجی
-
نبود لینک سازی داخلی، عاملی برای نتیجه نگرفتن از سئو خارجی…
فرض کنید یک کاربر از طریق تبلیغات و سئو خارجی وارد سایت شما شود و یک مقاله را بخواند، خب در این صورت اگر شما لینک سازی داخلی نداشته باشید و هیچ مقاله مرتبط دیگری را به او معرفی نکنید و هیچ پیشنهاد دیگری برای مطالعه نداشته باشید کاربر از سایت شما خارج میشود و ممکن است هیچ گاه برنگردد زیرا مطالب مرتبط بیشتری را به او معرفی نکرده اید…
پس سعی کنید لینک سازی داخلی خود را کاملا قوی و درست انجام دهید تا از لینک سازی خارجی بهترین نتیجه را بگیرید.
-
استفاده از سایتهای قوی برای بک لینک
ذومین روش و تکنیک سئو خارج از صفحه بک لینک یا لینک برگشتی است (لینک هایی که سایتهای دیگر به سایت شما میزنند و آن را معرفی میکنند.) گوگل از آنچه که فکر میکنید باهوش تر است… پس مسلما تعداد زیادی لینک بی کیفیت را از چند لینک با کیفیت و کم تعداد تشخیص میدهد و قطعا به مورد دوم رتبه بهتری اختصاص میدهد…
-
محتوای با کیفیت بنویسید
محتوا پادشاه است… این جمله را هرگز فراموش نکنید…هر چند کیفیت محتوا بیشتر به سئوی داخلی مربوط است ولی آنقدر اهمیت دارد که اینجا نیز ازآن یاد کنیم… محتوای با کیفیت و ترجیحا همیشه سبزی بنویسید که کاربر از آن کاملا استفاده کند.
-
خودتان را به عنوان آغازگر یک راه معرفی کنید.
اینکه شما شروع کننده یک تخصص در یک جامعه باشید ، بر اعتبار شما نزد مخاطبان خواهد افزود..
عدم وجود رقیب در این حوزه باعث میشود که نه تنها مخاطبان بیشتری داشته باشید بلکه به عنوان مرجع نیز شناخته شوید و کاربران بسیاری مطالب شما را به همکارانشان معرفی کنند و به صورت نا خودآگاه و بدون صرف هزینه ، یک لینک سازی خارجی و تبلیغ مثبت برای شما صورت گیرد. البته فراموش نکنید که کیفیت محتوایتان نیز بالا باشد…
-
استفاده از مصاحبه ها و نقل قولهای موجود
از مخاطبان خود بخواهید که مصاحبه های صاحب نظران این حوزه را بخوانند . با این کار به آنها حس اعتماد میدهید و تصور اینکه خودتان را کامل و همه فن حریف میدانید از آنها دور میشود. خودتان نیز از مصاحبه و نقل قولها نهایت استفاده را ببرید و برداشت خودتان و حتی خود جملات را در محتوای خود وارد کنید. گاهی اوقات نقل قولها و مصاحبه ها نکاتی دارند که در هیچ سایت و جزوه ای وجود ندارد و ناشی از تجربه فرد مصاحبه شونده است.
از طرفی میتوانید با این صاحب نظران ارتباط برقرار کرده و لینک سازی انجام دهید زیرا حوزه کاریتان با یکدیگر مرتبط است
-
شبکه های اجتماعی پر طرفدار را فراموش نکنید.
یکی دیگر از مهمترین تکنیک های سئو خارجی سایت فعالیت در شبکه های اجتماعی می باشد، با اینکه گوگل اعلام کرده که تبلیغات و لینک سازی در شبکه های اجتماعی تاثیر مستقیمی روی رتبه ندارد ولی اگر کمی در این حوزه اطلاعات داشته باشید و حتی اول این مقاله را خوانده باشید متوجه میشوید که به صورت غیر مستقیم موثر است.
اگر یک مقاله با کیفیت و یا حتی تعدادی نکته کوتاه اما مداوم در شبکه های اجتماعی منتشر کنید و به سایت یا صفحه مرتبط در سایتتان لینک دهید، کاربران با سایت شما آشنا میشوند و اگر در حوزه علاقه و تخصصشان باشد، بقیه مطالب شما را نیز از دست نخواهند داد.
دقت داشته باشید که حضور در شبکه های اجتماعی باید پیوسته ، فعالانه، برحسب مخاطبان حاضر در آن شبکه و یک استراتژی درست و متقن باشد.
-
استفاده از ظرفیتی بنام اینفلوئنسر
اینفلوئنسر کیست؟
در طی چند سال گذشته و زمانی که شبکه های اجتماعی رواج پیدا کردند، بسیاری از افراد توانستند با فعالیت های مختلفی که در شبکه های اجتماعی انجام میدهند.
معمولا این افراد دنبال کننده های فراوانی دارند و مطلبی که بیان میکنند به گوش صدها و حتی هزاران نفر میرسد و معمولا هم تعاملات زیادی با پستهای انها انجام میشود. پس اینفلوئنسرها میتوانند گزینه مناسبی برای تبلیغات شما باشند.
البته بهتر است یک شناخت نسبی از فرد مورد نظر داشته باشید تا شخصی نامناسب، انتخاب نکنید …
نکته ای که در این میان نباید مغفول بماند این است که مخاطبان او مناسب با کسب و کار شما باشند.
-
خودتان را در فضای متناسب با موضوع کسب و کار به دیگران بشناسانید.
اینکه شما به عنوان یک فرد معمولی در یک فضای مجازی حضور داشته باشید بسیار متفاوت است با اینکه به عنوان مدیر موسس شرکت وینزا* حاضر شوید . البته منظور فقط حضور نیست بلکه نظر دهی، مباحثه و معرفی شرکت هدفی است که باید از حضور در این شبکه ها دنبال کنید.
علاوه بر این، فعالیت و داشتن یک روابط عمومی مناسب در این حوزه به شما کمک میکند که با افراد مرتبط با کارتان آشنا شوید و بعدا بتوانید همکاری کنید. این نوع فعالیت ها نیز به سئو خارجی سایت شما کمک میکند.
-
یک استراتژی صحیح و سازمان یافته ایجاد کنید.
اینکه به یک شرکت یا … پول بدهید تا کار شما را تبلیغ کند روش بدی نیست، ولی بهتر این است ک یک استراتژی مدون وپیوسته برای این کار داشته باشید. و سعی کنید با افرادی که در حوزه شما و حوزه های مشابهتان هستند ارتباط برقرار کنید و اگر لازم شد به آنها ایمیل بزنید تا اگر مایل بودند لینک های شما را تبلیغ کنند.
البته گاهی اوقات لازم است چند بار ایمیل بزنید تا مورد توجه واقع شوید… بخصوص اگر این افراد در حوزه مورد نظر شما صاحب نظر و مشهور باشند… در این صورت هم هزینه تبلیغتان بالاتر میرود و هم نتیجه بهتری میگیرید…
این نکته را فراموش نکنید که مخاطب کسب و کاری که شبیه شماست، احتمالا به مطالب و کسب و کار شما هم علاقه دارد …
-
پیدا کردن افراد مناسب برای تبلیغات
شما قرار است هزینه ای برای تبلیغات بپردازید، خب اگر مخاطبان اینفلوئنسری که انتخاب کرده اید، علاقه مند به حوزه کاری شما نباشند، هزینه شما زیاد هم خروجی مناسبی نخواهد داشت.
پس اول سعی کنید تمام افراد فعال را بشناسید و با توجه به مخاطبانشان، و آنها را فیلتر کنید تا در نهایت به یک یا چند فرد مناسب برسید. از فرد مورد نظرتان، سوابق او، مخاطبینش و … اطلاعاتی کسب کنید و سپس با او تماس بگیرید.
این را هم نظر داشته باشید که ممکن است با چند بار تماس و پیام نتیجه نگیرید، ولی نا امید نشوید و از روشهای مختلف و حتی در صورت لزوم ایمیل استفاده کنید تا فرد مورد نظر پیام شما را ببیند.
-
استفاده از وبلاگ مهمان برای بهبود سئو خارجی سایت
در این مرحله از آموزش سئو خارجی سایت (Off-Page SEO) باید عرض کنیم وبلاگ مهمان روش موثری برای لینک سازی است. با توجه به اینکه در حوزه خودتان تخصص دارید، ساخت و تولید محتوای یک وبلاگ مهمان یک فرصت عالی و ساده تبلیغاتی است. که نباید آن را از دست داد
یک وبلاگ مهمان بسازید و مطالبی مرتبط با کسب و کارتان را به طور منظم، سئو شده و پیوسته و با کیفیت در آن قرار دهید. سپس با وبلاگ نویسان برتر این حوزه ارتباط برقرار کرده و با آنها تبادل لینک کنید.
فراموش نکنید که کیفیت پستها در این مرحله بسیار اهمیت دارد. پس آن را کم اهمیت نپندارید و برای ایجاد یک پست مهمان با کیفیت وقت بگذارید.
-
ساخت و انتشار ویدئو
این روزها اهمیت و محبوبیت ویدئو بر هیچکس پوشیده نیست! یوتیوب به عنوان یکی از مهمترین موتورهای جستجو در جهان معرفی میشود به طوری که روزانه بیش از 30 میلیون بازدید کننده دارد و قطعا این امر به دلیل ویدئویی بودن محتوای آن است…
وقتی شما یک ویدئوی جذاب ومرتبط با کسب و کارتان بسازید و در شبکه هایی مانند یوتیوب و آپارات قرار دهید، مسلما ورودی زیادی دریافت خواهید کرد… البته نوشتن کلمات کلیدی را نیز فراموش نکنید.
در کانالی که برای معرفی کسب و کارتان میسازید و پستهایی که انتشار میدهید تا جایی که امکان دارد کارتان را معرفی کنید
-
فضای کسب وکارتان را رصد کنید.
رصد فضای کسب و کار به شما این امکان را میدهد که از اخبار و اطلاعات روز در حوزه خود آگاه شوید و استراتژی های خود را برحسب آنها تدوین کنید…
حتی رصد جامعه و گاها استفاده از موجهایی که در سطح جامعه ایجاد میشود نیز کمک کننده است. به طوری که بتوانید از فضای بوجود آمده استفاده کنید و به نحوی آن را به کار خود مرتبط کنید تا نظر عموم مردم به شما جذب شود.
-
بک لینکهای خود را چک کنید
سعی کنید بازخوردها و خود بک لینکهایی که از سایتهای مختلف میگیرید رصد کنید، فواصل زمانی ، نتیجه و ترافیک ورودی و … را بدانید و همیشه چک کنید که لینکهای مورد نظر همان چیزی است که هدف شما بوده و در صورت لزوم آنها را اصلاح کنید.
فراموش نکنید که این بکلینک ها ویترینی برای معرفی شما هستند. پس باید کیفیت خوبی داشته باشند و در جای صحیحی قرار بگیرند. این کار یکی از مهمترین نکات در حفظ کیفیت سئو خارجی سایت شماست پس از آن غافل نشوید
-
شبکه سازی قبل از لینک دهی
یک زمانی کافی بود شما لینک های خود را به افراد یا سایتهایی بدهید که به صورت گسترده برای شما لینک سازی را انجام دهند ولی گوگل علاقه ای به این کار ندارد و آن را جزو سئوی کلاه سیاه میداند. افراد باید به صورت خودخواسته و با کیفیت مطالب و لینک های شما را منتشر کنند.
شبکه سازی به معنای برقراری ارتباطات اجتماعی با افراد مختلف و آشنایی با آنهاست . این کار به شما کمک میکند تا تعداد زیادی از افراد را در دسترس خود داشته باشید تا در مواقع لزوم به آنها مراجعه کنید.
وقتی این شبکه سازی را قبل از لینک دهی انجام دهید. انبوهی از مخاطبان شما که شما را میشناسند با لینکهایتان نیز آشنا شده و روی آنها کلیک کنند…
-
دسترسی به رسانهها برای بهبود سئو خارجی سایت
خبرنگار به عنوان فردی که به فضای رسانه ای آگاه است، میتواند در زمینه سئو سایت مشاور مناسبی برای شما باشد. از طرفی با توجه به ارتباطات زیادی که با افراد جامعه داشته میتواند شما را به افراد مختلف معرفی کند.
برخی سایتها با هدف تبلیغات ساخته شده اند و گاها میتوانند به شما لینک بدهند و به سئو خارجی سایت شما کمک کنند. سایتهای خبری و … نیز میتوانند در زمینه رپورتاژ همراه شما باشند یعنی یک مطلب علمی تولید کرده و به آنها بدهید تا با نام سایت خودتان آن را منتشر کنند.
یا اینکه به طور همزمان تبلیغ خود را به چند تا از آنها بدهید . این سایتها با توجه به آمار بالای بازدید میتوانند گزینه مناسبی باشند.
-
محتوایی منحصر به فرد داشته باشید
گاهی اوقات میتوان طنز را نیز چاشنی کار خود کرد . این کار باعث میشود تا محتوای شما خسته کننده به نظر نرسد از طرفی احساسات کاربر نیز درگیر شده و باعث ایجاد حس نزدیکی در کاربر میشوید. این طنز منحصر به کار شماست و همین امر نیز روی منحصر به فرد بودن کارتان تاثیر مثبت دارد.
گاهی اوقات شما در مورد یک موضوع محتوا تولید میکنید و فکر خود را به آن مشغول میکنید. در این زمان بهتر است که از ذهن خود به عنوان یک تور ماهیگیری استفاده کنید و در زندگی روزمره تان نیز به دنبال نکات مرتبط باشید.
مثلا اگر در مورد انواع نورپردازی ها تحقیق میکنید، از نورپردازی های فروشگاهها ، منازل، تالارها و … غافل نشوید. این نکات و وارد کردن آنها به محتوا به منحصر به فرد بودن کار شما کمک میکند زیرا یک دید منحصر به فرد دارید.
-
محتوای تصویری تولید کنید.
در هجدهمین مرحله از آموزش سئو خارجی سایت باید عرض کنیم محتوای تصویری و گرافیکی به شما این امکان را میدهد که کار خود را جذاب تر کنید. از طرفی اگر این محتوا شامل خلاصه ای از محتوای تولیدیتان باشد که در آن شرکتتان را نیز معرفی کرده اید، افراد از آن استفاده کرده و آن را نشر میدهند.
همین امر تبلیغ مثبتی برای شماست. ولی در این گرافیک زیبا، نام شرکت، لوگو، راههای ارتباطی و … نیز فراموش نشود!!! بیش از 70 درصد از بازاریابان شبکه های اجتماعی از این روش استفاده میکنند که یکی از بهترین روشها برای لینک دهی است. جذابیت دنیای تصویر را دست کم نگیرید و از آن برای لینک سازی به سایتتان استفاده کنید.
-
.با مراکز علمی ارتباط برقرار کنید.
اعتبار لینک های شما برای گوگل بسیار مهم است. به این منظور با دانشگاها و مراکز علمی ارتباط برقرار کنید. و تخصصتان را به آنها ارائه دهید . معرفی شما توسط دانشگاه و رفت و آمد شما به این مکانها، باعث میشود افراد علاقمند و اماده به کار شما را پیدا کنند . این افراد هم میتوانند مشتری شما باشند و هم همکار یا حتی مبلغ شما…
-
لینکهای شکسته سایتهای دیگر را پیدا کنید
سایتی که از نظر موضوعی میتواند کمک کننده و مشتری جذب کن باشد پیدا کنید، لینکهای آن را بررسی و لینک هایی که از کار افتاده اند را پیدا کنید. سپس با مدیر سایت تماس گرفته و این لینکها را به او گزارش دهید.
از انجایی که هیچ سایتی از لینکهای شکسته سودی نبرده، قطعا مدیر سایت نیز با شما همکاری خواهد کرد. در این صورت میتوانید پیشنهاد بدهید که لینکهای خودتان را جایگزین کند! یک معامله ی دو سر برد در بهبود سئو خارجی !!
-
به یک مرجع تبدیل شوید
سعی کنید در زمینه مورد نظرتان آنقدر اطلاعات دقیق و کاملی داشته باشید که سایتتان یک مرجع در این زمینه باشد . بخصوص در مورد مطالبی که رقبای شما از آنها غافلند، سعی کنید حرفی برای گفتن داشته باشید تا به صورت طبیعی مورد توجه قرار گیرید.
قاعدتا همین مرجعیت باعث معرفی شما به دیگران و کسب بک لینک های زیادی میشود. سعی کنید با نظر سنجی ها و آمارهای موجود و تحلیل آنها نیز به مرجعیت خود کمک کنید…
-
یک رویداد هیجان انگیز ترتیب دهید!
وقتی شما یک همایش و یا دورهمی و … را ترتیب میدهید، به افرادی که به رویدادهای حضوری علاقه دارند این فرصت را میدهید تا از چنین اتفاقی لذت ببرند و در همین حال با کسب و کارتان نیز آشنا شوند. این رویداد میتواند یک خاطره خوش در ذهن افراد حاضر بسازد و به ماندگاری نام شما بین علاقمندان کمک کند.
پس یک رویداد ترتیب دهید و تبلیغات آن را نیز از قبل در سایتتان قرار دهید. آشنایی افراد جدید به صورن حضوری با وبسایت شما میتواند ترافیک ورودی زیادی برایتان ایجاد کند. فقط فراموش نکنید که در رویدادتان به طور مناسبی تبلیغ کنید.
-
کامنت مثبت بنویسید.
میتوانید در زیر محصولی مشابه محصول خودتان و در سایت شرکتش اعلام کنید که از آن محصول استفاده کرده اید و رضایت دارید لینک سایت خود را نیز در انتهای کامنت ذکر کنید . به این ترتیب هم صاحب سایت با شما آشنا میشود و هم افرادی که به دنبال یک محصول و محصولات مشابهش هستند.
البته میتوانید نام کاربری خودتان را همان نام شرکتتان انتخاب کنید تا هر کس که نام شما را دید با شرکتتان آشنا شود. از آنجایی که جستجو کردن کاری بسیار راحت است. فردی که اسم شرکت شما را میبیند میتواند با یک جستجوی ساده با شما آشنا شود.
-
تبادل لینکتان را علنی کنید.
شما با لینک دادن به سایتهایی که مرتبط با کسب و کارتان هستند هم به مخاطب اطلاعات با ارزشی میدهید و هم در انتخاب محصولات مرتبط و گاها مورد نیاز او نیز راهنمایی اش میکنید.
زمانی که این لینک دهی را انجام دادید حتما سایت مقصد را نیز مطلع کنید. زیرا این امر باعث آشنایی شما با آنها و حتی بک لینک گرفتن نیز میشود. در کل بهتر است به هر بهانه معقول ومنطقی خود را به همکارانتان بشناسانید…
در آخر آموزش سئو خارجی سایت و همچنین معرفی تکنیک های سئو خارجی این نکته را فراموش نکنید که رضایت کاربران و جو عمومی موجود در بین آنها برای گوگل بسیار مهم است . به طور مثال این روزها شبکه های احتماعی گسترش یافته اند.
پس در الگوریتمهای آتی گوگل به آنها توجه بیشتری میشود. و یا اینکه گوشی ها روز به روز مهم تر، کاربردی تر و هوشمند تر میشوند و کاربران بسیاری از سرچ ها را با گوشی تلفن همراه انجام میدهند.
میدانید که گوگل نیز به mobile friendly بودن سایتها اهمیت زیادی میدهد! دقیقا به دلیل جو موجود در جامعه و محبوبیت موبایل… سعی کنید همیشه سئوی خود را با جو عمومی جامعه همراه سازید.