همه چیز درباره بازاریابی پاسخگو


بازاریابی حساس (Sensitive Marketing) با نام برندسازی حسی (برند تجاری حساس) نیز شناخته شده است، دو دهه است که در بین بازاریابان محبوبیت داشته است که با استفاده از حواس پنج گانه سعی در ایجاد آگاهی از برند دارد. تقویت روابط با مشتری برای پرداخت این روش از یک استاندارد پیش فرض استفاده می کند. انسان ها موجوداتی حسی هستند که برای درک و تفسیر دنیای اطراف خود به شدت به حواس خود متکی هستند.

در این مقاله، تعریف، مزایا، انواع استراتژی‌ها، تفاوت‌های بازاریابی سنتی و نمونه‌های موفق بازاریابی حسی را مورد بحث قرار می‌دهیم تا بتوانید آگاهانه انتخاب کنید.

تعریف بازاریابی حسی

در بازاریابی تجربی از تحریک حواس پنجگانه کاربر شامل بینایی، چشایی، بویایی، شنوایی و لامسه برای جلب توجه کاربر استفاده می شود. بازاریابان از این روش برای تقویت روابط با مشتری استفاده می کنند. زیرا تحقیقات بر روی مفهوم شناخت تجسم یافته نشان داده است که افراد اغلب احساسات آنها خودشان تصمیم می گیرند و ناخودآگاه این کار را انجام می دهند.

مزایای بازاریابی حسی

بازاریابی شامل روش های مختلفی است که برای انتخاب بهترین روش باید مزایای آنها را در نظر بگیرید. مزایای بازاریابی حسی در روش های دیگر دیده نمی شود. در این بخش، به مزایای بازاریابی واکنشگرا می پردازیم تا در صورت همسویی با اهداف شما، بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. مزایای بازاریابی حسی عبارتند از:

  • کسب مزیت رقابتی
  • انطباق با بازاریابی چند وجهی

در ادامه مقاله به این مسائل خواهیم پرداخت.

کسب مزیت رقابتی از طریق بازاریابی پاسخگو

ایجاد فرصت طلایی برای افزایش سهم بازار؛ این روش بازاریابی راهی ایده آل برای متمایز شدن از رقبا و به دست آوردن جایگاهی در ذهن مشتری است. کمپین های بازاریابی که ماهیت حسی دارندبا این روش برجسته می شوند و در ذهن مشتریان باقی می مانند.

سازگاری بالا با بازاریابی چند کاناله

بازاریابی حسی اساساً چند وجهی است. به عبارت دیگر، برندها باید پیام خود را از طریق کانال های فیزیکی و دیجیتالی انتقال دهند. این امر منجر به آگاهی بیشتر مشتریان و بهبود ارزش محصول در بین آنها می شود. علاوه بر این، چنین رویکردی کنترل برندها را بر تصویر خود افزایش می دهد.

انواع استراتژی در بازاریابی پاسخگو

برای توسعه بازاریابی حسی، ابتدا کمی زمان بگذارید تا مشخص کنید می خواهید با یک برنامه به چه چیزی برسید. به عنوان بخشی از عناصر استراتژیک بازاریابی پاسخگو، مهم است که به نقش تصاویر، صداها، حرکات و غیره فکر کنید. بر حواس انسان؛ به عنوان مثال، به نظر شما چه نوع صداها و تصاویری برای مخاطب هدف برند شما جذابیت بیشتری دارد؟ برای انواع استراتژی ها در بازاریابی حسی ما پرداخت خواهیم کرد.

تاثیر از طریق صدا

توجه داشته باشید که صداهای خاص و حتی ارتعاشات می توانند احساسات کاربران را به روش های خاصی تحت تاثیر قرار دهند. این موضوع شامل تن، فرکانس، بلندی صدا و مدت زمان است. به عنوان مثال، فروشگاه ها اغلب موسیقی کلاسیک را برای ایجاد یک روحیه آرام و متفکر پخش می کنند.

از ژست ها استفاده کنید

حرکت در بازاریابی حسی نیز مهم است. یکی از دلایلی که بسیاری از افراد دوست دارند بازی های ویدیویی را با تلفن همراه خود انجام دهند این است که می توانند دستگاه را به روش های مختلف حرکت دهند که جالب و سرگرم کننده به نظر برسد. بهترین استفاده را از این ویژگی برای درک اصول طراحی محصول یا خدماتی که برای کاربر جذاب است را در نظر بگیرید.

تحریک بویایی

بوها و عطرها همچنین می توانند احساسات را فعال کرده و منجر به یادآوری خاطرات و ارتباطات عاطفی با برند شوند. استفاده از رایحه های منحصر به فرد در مراکز فروش، نمایشگاه ها یا حتی در نمونه محصولات می تواند به مشتریان کمک کند تا ارتباط عاطفی تری با برند برقرار کنند.

استفاده از عطرها

رستوران‌ها، رستوران‌ها و بستنی‌فروشی‌ها نمونه‌های رایگان را برای جذب مشتری ارائه می‌دهند. آنها بهترین طعم را به افراد ارائه می دهند تا از طریق حس چشایی آنها را تحریک و انگیزه دهند. برخی از این شرکت ها با افزودن طعمی جدید و منحصر به فرد به غذا، رقبا را شکست می دهند.

نمونه هایی از بازاریابی حسی

در این قسمت به معرفی چند نمونه از موفق ترین نمونه های بازاریابی حسی می پردازیم و با تحلیل آنها سعی می کنیم دید وسیع تری از این روش بازاریابی در اختیار شما قرار دهیم.

اپل و استفاده از برتری و موفقیت

اپل نمونه کامل شرکتی است که از احساسات برای ایجاد ارتباط با مصرف کنندگان و وفاداری به برند در طول زمان استفاده می کند. استراتژی برندسازی اپل از سادگی، طراحی زیبا و از همه مهمتر تمایل به بخشی از یک جنبش بزرگتر استفاده می کند. این خواسته ها به خوبی با اساسی ترین نیاز عاطفی ما مرتبط است: بخشی از یک انقلاب بزرگتر باشیم.

اپل می‌داند که ما حیوانات اجتماعی هستیم و می‌خواهد بخشی از نوعی انقلاب باشد – بخشی از آخرین فناوری پیشرفته. او به جای ارسال بیانیه های مطبوعاتی خسته کننده، رویدادهایی را برای معرفی محصولات جدید اپل ایجاد می کند. با برگزاری این رویدادها، حس رمز و راز پرورش داده شد و به کاربران اجازه داد که احساس کنند بخشی از چیزی بزرگ و مهم هستند.

برگر کینگ و معجزه طعم

برگر کینگ با اولین سفارش آنلاین از طریق اپلیکیشن موبایل یا وب سایت، ساندویچ مرغ رایگان ارائه می دهد.

شکل دیگری از بازاریابی حسی از طریق طعم و مزه، ارائه نمونه های رایگان استراتژی است که توسط رستوران های فست فود، بستنی فروشی ها و رستوران ها استفاده می شود. نمونه های رایگان روشی بسیار متداول است که به افراد اجازه می دهد قبل از خرید طعم ها را امتحان کنند.

تفاوت بازاریابی حسی و بازاریابی سنتی

واضح ترین تفاوت این دو در نحوه تعامل آنها با مخاطب است. بازاریابی سنتی یک تعامل یک طرفه با مصرف کننده دارد. استفاده از وسایل ارتباط جمعی مانند تلویزیون، رادیو و ماهواره در بازاریابی سنتی یا بازاریابی آفلاین گواه این امر است. در حالی که بازاریابی حسی به دنبال ایجاد یک تجربه تعاملی است که مصرف کنندگان را به مشارکت فعال، ارائه بازخورد و ارتباط با برند در سطح حسی دعوت می کند. در زیر سایر تفاوت های این دو روش را توضیح خواهیم داد.

  • تجربه با برند: بازاریابی سنتی اغلب بر ارائه پیامی کارآمد و مؤثر برای دستیابی به طیف وسیعی از مخاطبان متمرکز است. تجربه تعامل با نام تجاری ممکن است محدود به لحظه قرار گرفتن در معرض تبلیغ باشد، مانند تبلیغات تلویزیونی. اما در بازاریابی حسی، تمرکز بر ایجاد یک تجربه جامع تر است. این تجربه فراتر از قرار گرفتن در معرض تبلیغات است. این روش تلاش می کند تا حواس متعدد را درگیر کند و محیطی غنی از حس ایجاد کند. به این ترتیب کاربران را در یک تجربه بی نظیر و به یاد ماندنی غرق می کند.

بازاریابی حساس و بازاریابی حسی؟

در منابع معتبری مانند دانشگاه هاروارد و هاب اسپات، بازاریابی حسی را بازاریابی حسی می نامند. در حالی که بازاریابی حساس به معنای بازاریابی حساس یا بازاریابی اخلاقی است. بازاریابی اخلاقی تأثیر اجتماعی، فرهنگی و محیطی کمپین های بازاریابی را بررسی می کند. اما بازاریابی حسی بر درگیر کردن حواس پنج گانه برای موثر ساختن یک کمپین تمرکز دارد.

همچنین، بازاریابی حسی با بازاریابی عصبی یا بازاریابی عصبی همپوشانی نزدیکی دارد، بنابراین هنگام انتخاب یا صحبت در مورد هر کدام، باید با اطلاعات کامل عمل کنیم.

آنچه در بازاریابی حسی آموخته ایم

روندا هادی، دانشیار بازاریابی در دانشگاه آکسفورد، می‌گوید: «در بازاری که از تبلیغات اشباع شده است، برندها باید از تمام حواس پنج‌گانه برای جلب توجه خود استفاده کنند.» متولدین سال‌های 1375 تا 1390 (نسل Z) مانند گذشته نسل ها، نمی خواهند تبلیغات را ببینند و آنها را رد کنند.

استفاده از این روش توسط برندهای معروفی مانند نایک، مک دونالد، استارباکس و … ما را به فکر وا می دارد و باعث می شود از این روش بازاریابی استفاده کنیم.

اگر از این روش بازاریابی برای تبلیغ کسب و کار خود استفاده کرده اید، خوشحال می شویم که نظر خود را با تیم Tesmino در میان بگذارید تا سایر کاربران نیز بیشتر مطلع شوند و روش استفاده از این روش را تغییر دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *